Nytt FoU-projekt inom funktionshinder
Aktuellt
Vi söker nu engagerade samarbetspartners - brukare, kommuner, privata utförare, forskare, intresseorganisationer och andra intressenter - som vill bidra med sina perspektiv kring hur framtidens uppföljning och styrning inom området funktionshinder ska se ut. Genom projektets refernsgrupp finns stora möjligheter att i ett brett och tvärvetenskapligt forum tillsammans utveckla idéer och värdeskapande lösningar.
Låter detta intressant? Kontakta oss så berättar vi gärna mer!
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
sDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Uppföljningssystem för transparens och datadrivet förbättringsarbete inom området funktionshinder
Projektperiod: November 2019 - juni 2020
Syfte och mål
Kvalitetsjämförelser inom området funktionshinder indikerar stora skillnader mellan kommuner och enheter avseende bl a trygghet, trivsel och medbestämmande. Kostnaderna per person (t.ex. för boende och sysselsättning) varierar också stort mellan olika kommuner. Om kommunerna i framtiden ska kunna följa lagen och upprätthålla en god kvalitet så bör dessa viktiga samhällsfunktioner utvecklas för att nå jämnare resultat och en högre grad av måluppfyllelse i relation till insatta resurser.
Förväntade effekter och resultat
Projektet ska verifiera möjligheten att utveckla ett förbättrat faktabaserat stöd för uppföljning / utveckling inom området funktionshinder. Med ökad transparens och tillgång till ett kontinuerligt faktabaserat underlag katalyseras kunskapsöverföring och kommuner och verksamheter ges bättre förutsättningar för sitt utvecklingsarbete.
Planerat upplägg och genomförande
Projekt avser att tillvarata existerande data och utveckla en prototyp för ett uppföljningssystem som reflekterar en sammanhållen bild av utfall och resursåtgång samt hur olika processer och insatser påverkar dessa. Utveckling ska ske iterativt i nära dialog med potentiella användare och intressenter genom etablering av en referensgrupp.
Kontakt:
Projektledare: Markus Eriksson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.